08/01/1627, 15

 
English | Nederlands

15 Naar aanleiding van hun verslag van het overleg met de gedeputeerden van de Admiraliteiten, melden de heren van Holland dat hun principalen unaniem van mening zijn dat de Admiraliteiten de met advies van Z.Exc. genomen besluiten over de zeebewaking onverkort moeten uitvoeren. De overige gewesten sluiten zich hierbij aan.
De Admiraliteiten zullen dus aan het nakomen van de genomen besluiten worden gehouden.
Tevens vinden de Staten van Holland het goed dat de provincies per brief worden aangespoord tot het opbrengen van hun consenten in de subsidies voor de Admiraliteiten, maar menen zij dat ook een bezending van de provincies door gedeputeerden uit de Staten-Generaal aan de orde is.
De andere provincies zijn dit met Holland eens en de Staten van Utrecht zal daarom worden verzocht het tijdstip van hun vergadering aan HHM mee te delen. Noortwyck en Beaumont zijn tot de bezending gecommitteerd in het geval die dan nog nodig wordt geacht.
De gedeputeerden van Holland hebben ook meegedeeld dat hun principalen het verzoek van de Staten van Overijssel inzake de vertegenwoordiging in de Admiraliteit te Rotterdam ongegrond achten. Overijssel houdt geen onder dit College vallend kantoor of wacht.
De overige provincies keuren het verzoek echter goed en dus is Holland verzocht zich te schikken.