08/06/1627, 1

 
English | Nederlands

1 Het rekest van Claes Gerritsen Compaen uit Oostzaan is gelezen. Na verlening van pardon door HHM is hij gekomen doch met vrees voor een civiel arrest door derde partijen. Daarom heeft hij voor de periode van één jaar sureté de corps aangevraagd.
Aangezien bij het uitblijven hiervan Compaen waarschijnlijk zou voortgaan met zijn piraterij of naar de vijand overloopt, verlenen HHM hem bij apostille sureté de corps voor één jaar. De Admiraliteiten te Amsterdam en in het Noorderkwartier moeten diens schepen inclusief het geschut, de zeilen en het touwwerk overnemen en laten inventariseren - dit in geval van een eventuele procedure door Fransen of Engelsen. Tevens dienen de nog aan boord aanwezige goederen in pakhuizen te worden opgeslagen, ten dienste van de rechthebbende.
Z.Exc. laat een door Compaen bij hem ingediend verzoek meedelen. Compaen vraagt het door HHM verleende pardon te approberen.
Z.Exc. als admiraal-generaal zal mogen verklaren geen bezwaar te hebben tegen Compaens gebruik van het van het door HHM verleende pardon.