06/03/1628

 
English | Nederlands

06 - 03 - 1628

Presentielijst:

Gelderland:
Holland:
Zeeland:
Utrecht:
Friesland:
Overijssel:
Groningen:

Resoluties:

1 HHM zijn bericht dat men de slechte betaling van ritmeester Kerrey aan zijn ruiters probeert te verhalen op de ontvanger, alsof deze de twee maanden niet volledig zou hebben betaald.
HHM laten de RvS de zaak onderzoeken en er een passend besluit op nemen.

2 Oosterwijck schrijft d.d. Venetië 17 feb. dat Venetië nog steeds weigert het subsidie te betalen uit vrees voor commotie in Italië.
HHM zullen bespreken wat zij hieraan kunnen doen.

3 Op verzoek van die van Eindhoven, Helmond, Gemert en andere onder contributie gelegen dorpen die zich met linnenweverij bezighouden, vernieuwen HHM de akte van 25 juni 1627. Deze verleent hun toestemming hun linnen van en naar Goch te brengen, waar het wordt gebleekt.

4 Drie brieven van commies Cracou d.d. Elseneur [Helsingør] 7 jan., 8 jan. en 1 feb. behoeven geen resolutie. HHM nemen nog geen besluit op zijn verzoek de titel van agent te krijgen.

5 Het verzoek van de keurvorst van Keulen naast de oude lijst nog tweehonderd kisten suiker en twee last teer te mogen uitvoeren, is afgewezen.

6 De burgemeesters van Luik schrijven d.d. Luik 26 feb. de soldaat Brassart uit Grave gevangen te hebben genomen. Zij zullen de berichten hierover doorsturen.
HHM melden dit aan de RvS en laten Van der Veecken schrijven dat Brassart hierheen moet worden gebracht.

7 De Admiraliteit te Amsterdam schrijft d.d. 4 feb. haar konvooischepen niet op zee te kunnen brengen zonder aanzienlijke ondersteuning.
HHM schorten een besluit hierover op en sturen de brief naar de Staten van Holland .