24/04/1628

 
English | Nederlands

24 - 04 - 1628

Presentielijst:

Resoluties:

1 Walta en Schaffer, samen met Nobel benoemd om de kwestie van kapitein Douglas af te handelen, doen hiervan verslag. Douglas vraagt naast de in de [secrete] resolutie van 8 april genoemde voorwaarden octrooi voor hem en zijn twee broers. Gedurende 23 jaar mag niemand zijn uitvinding te water namaken. Als HHM ooit zijn wapens willen gebruiken, dan moet hij de daartoe vastgestelde premie krijgen waarmee zij hebben ingestemd.
HHM verzoeken Walta en Schaffer de kwestie alsnog af te handelen met advies van Z.Exc. Aangezien Douglas tevens enkele door hem ontwikkelde wapens wil uitvoeren naar andere machthebbers, moeten zij daarover advies aan de Raad vragen.

2 Carleton vraagt nogmaals een spoedig antwoord van HHM op zijn proposities. Daarnaast verzoekt hij een verklaring dat het laken van de courtmeester in Delft niet in beslag genomen wordt, zoals de Engelse natie [Merchant Adventurers] heeft vernomen.
HHM laten De Bie, Noortwijck, Brouwer, Gerestein, Oenama, Haersolte en Schaffer de zaak onderzoeken en erover berichten.