13/12/1628, 21

 
English | Nederlands

21 Ter vergadering dient Maerten Rosa, griffier van de Hoge Raad in Holland, het door dit College opgestelde concept in, om door HHM conform hun resolutie van 30 nov. te worden nagevolgd bij het vonnissen in de zaak tussen Rogier van Brouchoven, drossaard van het land van Rumst, c.s., impetranten in een beroepszaak, en de gecommitteerden van de 35 ruiters van Bergen op Zoom, gedaagden.
HHM besluiten conform het conceptvonnis1, waarvan een duplicaat aan beide partijen zal worden overhandigd. Ook zal akte worden gedepêcheerd op de griffier van HHM om in kracht ervan van ontvanger-generaal Doublet 368 gld. op te nemen, ter betaling van de verdiende vacaties van de Hoge Raad in deze zaak. De kwitanties hiervan d.d. 16 nov. worden getoond.
In de zaak hangende voor HHM tussen Rogier van Broechoven, drossaard van het Land van Rumst, Gerardt van Broechoven, heer van Bergeijk, voor hemzelf en als vervanger van Cornelis Robbrechsz., zijn dienaar, en juffrouw Lucia van Hogestein, weduwe van Pieter van Broechoven, in zijn leven mede-rentmeester in genoemd kwartier voor haarzelf en vanwege juffrouw Mariana van Broechoven, vrouwe van Martigneul, haar dochter, impetranten in cas van appèl aan de ene zijde, en de gecommitteerden van de 35 ruiters van verschillende garnizoenscompagnieën die zich ophouden in Bergen op Zoom, gedaagden in deze zaak, voorstellende grieven à minima aan de andere zijde, hebben HHM na rijp beraad met de raden alles wat deze zaak betreft doorgenomen en overwogen. De uitspraak luidt dat de gedaagden alle bij mr. Francoys Guarier gevonden rekeningen, documenten en andere papieren dienen te restitueren, alsmede de bagage van Cornelis Robbrechs. Beide partijen verklaren niet te zijn bezwaard door het vonnis van de RvS en zullen daarom de proceskosten vereffenen.

1 Het concept is door een klerk ingeschreven in S.G. 53.