12/06/1626, 2

12/06/1626, 2

2 De Venetiaanse extraordinaris ambassadeurs Marco Antonio Carraro en Angelo Contareni alsmede de ordinaris ambassadeur Alouisi Contareni zijn ter vergadering gehaald. In aanwezigheid van Z.Exc. en Ernst Casimir heeft Corraro te berde gebracht dat hij met Angelo Contareni conform hun credentie d.d. 17 april is gelast bij hun doorreis HHM geluk te wensen en aan te sporen tot een op het algemeen welzijn gericht beleid, onder de verzekering van de affectie van en goede verstandhouding met de republiek Venetiƫ.
HHM bedanken de heren voor deze woorden en verzekeren op hun beurt vasthoudend te blijven streven naar de handhaving van zowel hun vrijheid als de toegenegenheid hun vrienden naar vermogen behulpzaam te zijn. Na uitwisseling van wederzijdse complimenten zijn de heren vertrokken.
Catz, Beaumont en Boetzeler zullen de ambassadeurs duidelijk te maken in welke moeilijke positie de Republiek door de zware oorlogslast verkeert en verzoeken door brieven te bevorderen dat het maandelijkse secours wordt uitgekeerd.