09/11/1626, 8

 
English | Nederlands

09/11/1626, 8

8 Voor de koningin van Bohemen zal aan de Rotterdamse Admiraliteit worden geschreven Sir Thomas Liddale zo spoedig mogelijk door kapitein Emmekens naar Engeland te laten brengen.
Bij deze gelegenheid zal ook aan Joachimi worden bericht wat op 4 nov. nader is besloten inzake de vier Engelse regimenten. Hij moet voortdurend blijven aandringen op een definitieve en vruchtbare resolutie.
De Rotterdamse Admiraliteit zal worden geschreven Joachimi op dezelfde wijze als zijn voorganger te behandelen. In het geval hij vrij van konvooi werd voorzien van zijn levensbenodigdheden is het College gemachtigd dit privilege ook aan Joachimi toe te kennen.
De ontvanger-generaal heeft laten weten dat Joachimi ongeveer 5.500 gld. op hem heeft getrokken. Dit bedrag omvat een halfjaar traktement inclusief opgeld en het salaris van Joachimi's secretaris.
Doublet zal de wissel accepteren en op zowel Holland als Zeeland 2.000 gld. verhalen, conform de staat van oorlog. Joachimi zal worden geschreven in het vervolg zijn gewone traktement direct op de twee provincies te trekken en zijn buitengewone onkosten op de ontvanger.