28/12/1627, 4

 
English | Nederlands

28/12/1627, 4

4 De Kleefse stadhouder en raden schrijven d.d. Emmerik 27 nov. dat de keurvorst van Brandenburg heeft besloten om zijn secretaris Christiaen van Heimbach de keurvorstelijke zaken bij HHM te laten behartigen. Heimbach verzoekt HHM hem daartoe toegang te verschaffen en aan hetgeen hij inbrengt, geloof te hechten.
Omdat hij geen brieven van de keurvorst zelf overlegt, kan hij niet als resident worden geaccepteerd. Op zijn verzoek zal echter acht worden geslagen.
In de door Heimbach ingediende memorie verzoekt hij om een antwoord op het schrijven van de Kleefse raden d.d. 11 okt., betreffende de door de RvS voorgenomen dagvaarding van die van Goch en het verzoek van de Kleefse raden positief op hun verzoek te beschikken.
HHM appointeren hierop dat de Raad hierover besluit. Voor een antwoord moet men dus daar zijn.
Secretaris Huigens heeft gisteren een brief van die van Goch ontvangen. Hij meldt dat de RvS naar aanleiding van eenzelfde brief conform hun verzoek drie weken verlenging heeft gegeven en aan kapitein Moulert, commandant van Gennep, heeft geschreven die van Goch ongehinderd te laten en de gevangenen vrij te laten.
HHM laten deze zaak hierbij.