15/05/1628, 9

 
English | Nederlands

15/05/1628, 9

9 HHM hebben de door overste Gent ingediende memorie onderzocht en besluiten als volgt:
I Marckelbach krijgt schriftelijk opdracht het geld van de maandelijkse contributies en achterstallige betalingen van het Land van Berg, Mark en Ravensberg te innen en te verdelen. Johannes Retzer wordt tot controleur van de ontvangst aangesteld. Als Marckelbach zijn commissie weigert, mag Retzer de ontvangst doen.
II Wanneer de schulden en contributies zijn betaald en er voldoende geld is, moeten de twee compagnieën ruiters en de compagnie infanterie op hun oude sterkte worden gebracht.
III HHM schrijven de Kleefse raden de contributies in het Land van Kleef en Ravenstein te laten innen. Indien dit niet gebeurt, dan zullen HHM daartoe zelf opdracht geven.
IV De inkomsten uit het hoorngeld en de licenten worden aangewend voor de oorlog.
V HHM sturen Gent een kopie van de verschuldigde contributies van de ambten en dorpen.
HHM stemmen in met het verzoek van de heer van Dyden om de compagnie van Soppenbroeck van de maandelijkse contributies van het Land van Berg, Mark en Ravensberg te onderhouden. Tevens gaan zij akkoord met zijn verzoek om deze compagnie op het oude aantal te brengen voor zover dit kan worden betaald van de maandelijkse contributies. Ten slotte hechten HHM hun goedkeuring aan Dydens verzoek om een akte voor spoedige terugbetaling van het door hem ter onderhoud van de genoemde compagnie voorgeschoten geld. De ruiters en knechten moet dan wel eerst uit de contributies worden betaald.