12/09/1628, 9

 
English | Nederlands

12/09/1628, 9

9 HHM ontvangen een brief van Z.Exc. d.d. Bergen op Zoom 9 sept. met een brief van luitenant-admiraal Dorp d.d. 30 aug., welke een lijst bevat met namen van kapiteins die zonder zijn toestemming van de kust van Vlaanderen aan land zijn gegaan.
HHM berichten Z.Exc. op 6 sept. een brief met dezelfde inhoud van Dorp te hebben ontvangen en wat er reeds aan gedaan is. Zij zullen de Admiraliteitscolleges van de genoemde kapiteins opnieuw sommeren zo spoedig mogelijk de ingewonnen informatie over deze zaak te sturen, omdat zij anders genoodzaakt zijn andere maatregelen te treffen.
Ook bevat het schrijven van Z.Exc. een brief van Dom Carolo de Coloma, die van Frederik Hendrik een paspoort vraagt voor de prins van Modena om met een oorlogsschip uit een van de Vlaamse havens naar Engeland te varen.
HHM laten Z.Exc. aan de genoemde Dom Carolo verklaren dat de prins van Modena in de Republiek mag komen en dat hij namens de staat door een groot oorlogsschip zal worden begeleid bij zijn reis naar Engeland.