31/01/1629, 10

 
English | Nederlands

31/01/1629, 10

10 HHM lezen hun resolutie d.d. 27 jan. aangaande de staat van oorlog te water voor het lopende jaar 1629, de quoten van de Admiraliteiten in het tweede miljoen dat in 1628 geconsenteerd werd voor de oorlog te water en de repartitie van de oude schulden van de Admiraliteiten, voor het jaar 1627 gemaakt.
HHM sturen deze resolutie met een begeleidende brief aan de provincies met het verzoek deze goed te keuren en de belanghebbenden te betalen.
De gedeputeerden van Utrecht verklaren daarop dat zij dit niet kunnen goedkeuren zonder de toestemming van hun principalen . De gedeputeerden van Friesland en Groningen vragen om een afschrift van de betreffende resolutie. De gedeputeerden van laatstgenoemde provincie delen verder mee dat hun principalen hun quote in het tweede miljoen niet kunnen opbrengen, noch de resolutie met de repartitie goedkeuren, tenzij hun sessie in de Admiraliteit in Zeeland wordt verleend om zo oog te houden op de verdeling van het geld dat door de Admiraliteit in Zeeland namens Groningen als subsidie gegeven wordt.