07/03/1629, 2

 
English | Nederlands

07/03/1629, 2

2 Griffier Musch brengt verslag uit van het gesprek dat hij op last van HHM en op aangeven van de secretaris van ambassadeur Beaugy heeft gehad met de president van het Hof van Holland. De griffier heeft met hem gesproken over het opnieuw arresteren van een bediende, die buiten medeweten van de ambassadeur uit hechtenis was ontslagen. Deze was eerder op verzoek van ambassadeur Beaugy door de gerechtsdienaars van 's- Gravenhage opgesloten in de Voorpoort, die in bruikleen gegeven was. De president heeft geantwoord dat de gevangene vrijgelaten was op grond van herhaalde verzoeken van de gevangene zelf en de bemiddeling van verschillende inwoners van 's-Gravenhage, waaronder enkele bedienden van de ambassadeur.
In verband met het ongenoegen van de ambassadeur over de vrijlating heeft het Hof opdracht gegeven de bediende opnieuw te arresteren en zullen de havensteden worden aangeschreven de bediende aan te houden indien hij wil vertrekken.
De gedeputeerden van Holland zullen het Hof van Holland via hun principalen opdragen alle middelen aan te wenden de bediende opnieuw te arresteren.