03/04/1629, 3

 
English | Nederlands

03/04/1629, 3

3 De gecommitteerde bewindhebbers van de WIC antwoorden in een memorie op de resolutie van HHM d.d. 31 maart, waarin de Compagnie gevraagd werd haar aanspraken op schrift te stellen volgens de bepalingen van het octrooi, de uitbreiding daarop en een aantal resoluties. De gecommitteerden delen mee dat zij de lijst met aanspraken zoals die de vergadering voorgelegd is, opgemaakt hebben met inspraak van alle Kamers. Aangezien er op dit moment geen gecommitteerden zijn van de WIC ter Kamer Zeeland en de WIC ter Kamer Stad en Lande , hebben zij er bezwaar tegen wijzigingen in die lijst aan te brengen of er verder over te onderhandelen. Zij moeten eerst instructies ontvangen van hun respectievelijke Kamers. Aangezien de Heren Negentien binnen drie weken in Amsterdam vergaderen, vragen de gecommitteerden de afhandeling van dit onderwerp uit te stellen tot na deze vergadering. Daar kunnen de verschillende leden hun mening over de vraag van HHM geven.
De gecommitteerde bewindhebbers krijgen uitstel tot na de vergadering van de Heren Negentien. De Compagnie moet na het inwinnen van de nodige informatie een aantal gevolmachtigden naar de vergadering van HHM sturen.
Verder beslissen HHM op de genoemde vergadering van de Heren Negentien te adviseren en te bewerkstelligen dat de WIC in plaats van dertig procent vijftig procent uit de veroverde buit laat uitdelen.