25/04/1629, 1

 
English | Nederlands

25/04/1629, 1

1 Resident Aissma schrijft in zijn brief d.d. Hamburg 4 april onder meer dat de commissarissen van de keizer met die van de koning van Denemarken overeenstemming lijken te bereiken. Hij vindt het daarom noodzakelijk zich naar Lübeck, waar de vredesonderhandelingen plaatsvinden, te begeven om daar beter op 's lands belang te kunnen letten.
De resident meldt tevens dat hij een wissel van 800 rijksdaalder heeft getrokken op ontvanger Reael in Amsterdam. Hij vraagt HHM voor de uitbetaling te zorgen.
De vergadering antwoordt de resident naar Lübeck te vertrekken om daar de vredesonderhandelingen aandachtig te volgen. Hij moet de commissarissen van de koning van Denemarken er attent op maken dat zij krachtens artikel 7 van de alliantie tussen de kroon van Groot-Brittannië, de kroon van Denemarken en de Republiek verplicht zijn HHM op de hoogte te houden van de voorgestelde vredesbepalingen alvorens daarop geantwoord mag worden. De resident moet er nog andere overwegingen en argumenten aan toevoegen die hij naar tijd en gelegenheid noodzakelijk acht.
Ontvanger-generaal Doublet wordt gemachtigd de wisselbrief te laten accepteren. De heren van Holland wordt verzocht te zorgen voor de betaling op de vervaldag.