11/06/1629, 4

 
English | Nederlands

11/06/1629, 4

4 HHM lezen de remonstrantie, ingediend door syndicus Gockinga namens de jonkers, hoofdelingen, eigenerfden en volmachten van de Ommelanden tussen de Eems en de Lauwers. Zij melden het aflopen van het laatste uitstel aan het stadsbestuur van Groningen om te antwoorden op de eis die de remonstranten conform de resolutie d.d. 17 juni 1628, op 26 juli 1628 indienden. Indien het stadsbestuur wel iets ingediend heeft, vragen zij daarvan een duplicaat. Zo niet, dan verzoeken zij HHM conform de resoluties d.d. 17 juni 1628 en 6 feb. te verklaren dat het stadsbestuur in gebreke gebleven is en dat bijgevolg voldaan moet worden aan de eis van de supplianten.
HHM horen daarop raadsheer Vertrier, die namens het stadsbestuur van Groningen verklaart dat het antwoord en de exceptie in conventie, alsmede de eis in reconventie gereed zijn, in drievoud. Geen van deze drie is echter getekend, en daarom vraagt hij acht dagen uitstel om ze te laten tekenen.
HHM verlenen de acht dagen uitstel, zonder dat die termijn overschreden mag worden, op straffe als genoemd in de resoluties d.d. 17 juni 1628 en 6 februari.