18/06/1629, 10

 
English | Nederlands

18/06/1629, 10

10 Resident Carlaton compareert en heeft een missive bij zich van de koning van Groot-Brittanniƫ d.d. 9 mei. Hij brengt HHM op de hoogte van de gesloten vrede met de koning van Frankrijk. Hij overhandigt een duplicaat van de artikelen waarop de vrede is gesloten en de proclamatie die in Engeland is gedaan. Hij meldt tevens dat de koning ridder Etmonts als gezant naar Frankrijk heeft gestuurd om de gesloten vrede namens hem te bezweren. De Engelse koning heeft kolonel Macquay naar Denemarken gezonden en admiraal Penington is met een eskader naar de Elbe gestuurd de koning van Denemarken moed te geven om de gewapende strijd voort te zetten. De Engelse koning vraagt HHM hetzelfde te doen.
HHM bedanken de resident en melden hem dat HHM vandaag vernomen hebben dat de Deense koning en de keizer vrede hebben gesloten.
De resident bedankt op zijn beurt HHM voor deze mededeling. Hij doet ten slotte nog een goed woord voor de zaak van enkele kooplieden wier goederen op de terugweg uit Duinkerke in Rotterdam werden geconfisqueerd.