29/10/1629, 11

 
English | Nederlands

29/10/1629, 11

11 Ontvangen is een antwoord van de Admiraliteit te Amsterdam d.d. aldaar 26 okt. op de brief van HHM d.d. 5 okt. met het door Boudewyn Hackius c.s. bij HHM ingediende verzoek. Het antwoord luidt dat HHM bij het hoofdstuk onder de letter D in de lijst van de konvooien en licenten bij de drogisterij- en apothekerswaren de woorden zullen toevoegen dat de kwantiteit en het gewicht moeten worden aangegeven.
HHM zullen alvorens te beslissen de adviezen van de andere aangeschreven Colleges afwachten.
Ontvangen is nog een brief van de Admiraliteit te Amsterdam d.d. aldaar 26 oktober. Zij schrijft dat zij in plaats van kapitein Jacob Volckertsz. Vinck die voor reparaties is binnengelopen, Cornelis Jacobsz. Bois met het schip onder zijn gezag naar de kust van Vlaanderen zullen zenden. Omdat dit strijdig is met de eerder uitgevaardigde orders op de bezetting van de kust, polst de Admiraliteit de mening van HHM en vraagt zij of zij op de ingeslagen weg mag doorgaan.
HHM zullen terugschrijven dat het College in geval van nood een dergelijke wisseling mag doorvoeren, indien HHM daarvan telkens op de hoogte worden gesteld en de schepen van een gelijk aantal koppen wordt voorzien als op de staat van oorlog te water voor het omgewisselde schip staat genoemd.