13/02/1630, 7

 
English | Nederlands

13/02/1630, 7

7 Hilbrant Gerbrantsz. Quast, vice-admiraal, verzoekt het schip dat hij op last van de Admiraliteit in het Noorderkwartier te Enkhuizen laat timmeren, als vice-admiraal te mogen gebruiken wanneer het schip gereed is. Ondertussen zou hij in die hoedanigheid op een ander schip willen worden aangesteld, als een beroep op hem wordt gedaan.
HHM stemmen in met het verzoek. Ze zullen de Admiraliteit in het Noorderkwartier schrijven het schip met voorrang aan Quast toe te kennen.
Ten tweede verzoekt Quast, indien hij weer over de kust van Vlaanderen moet commanderen last om bij de Admiraliteiten te bevorderen dat de schepen in orde zijn, van goede kapiteins zijn voorzien en ze tegelijk uitlopen. Indien Schaffer president is, wordt hij verzocht dit aan Z.Exc. mee te delen.
Op zijn derde verzoek besluiten HHM Quast van de kostgelden van de secretaris, alsmede van een schutter die op het schip is geweest, te ontlasten. Dit was al eerder bepaald en zal (als het al niet gebeurd is) aan de Admiraliteit in het Noorderkwartier geschreven worden.