15 resoluties gevonden.

Gezocht op: *Maas en Waal* (plaatsen);
Gevonden zoektermen:  en, maas, nedermaas, overmaas, waal, waalwijk

Zoekopdracht aanpassen
20/06/1626, 7
als betaald door de ingezetenen van het Land van Maas en Waal , vanuit Rotterdam voor zijn ... kaas, zeshonderd pond komijne- en groene kaas, een reep stokvis, twee tonnen gezouten kabeljauw, ... vier zakken zout, een aam wijazijn, een kinnetje limoenen en voor 100 gld. aan specerijen.
10/07/1626, 19
en is gestorven in de strijd met de vijand in het Land van Maas en Waal . Zij krijgt eenmalig 25 gld.
23/07/1626, 5
weghalen van officieren en edelen door de vijand uit het Land van Maas en Waal en het ... wijze van retorsie vijftien van de aanzienlijksten uit Brabant en enkelen uit het kwartier ... van Roermond en het ambt Lingen te halen. HHM laten het hierbij.
02/03/1627, 3
Ridderschap en steden van het Kwartier van Nijmegen hebben aanbevolen Jan Corstens , wonend te Maasbommel, ... vergoeding te geven voor zijn huis. Dit is vorig jaar in brand geraakt toen Tiel en Voorn ... de vijandelijke aanval in het Land van Maas en Waal hebben afgeslagen. Kapitein Hanecrot
02/06/1627, 8
De pachters van Boetzeler mogen vijf merries naar zijn landen in Maas en Waal brengen, ... zeep, honderd pond kaas, 100 gld. aan suiker en specerijen en 3.000 gld. aan doek- en zijdewerk ... voorwaarde dat de goederen nergens anders terechtkomen. De vrouwe van Spaldorp en de vrouwe ... acht pond gember, twee pond nagelen, een half pond safraan en zestien pond stijfsel en blauwsel brengen, ... mud zout, drie tonnen haring, vierhonderdtachtig pond stokvis, specerijen en wollen en zijden
05/06/1627, 3
mogen op een binnenlands paspoort naar de Bommelerwaard paarden vervoeren, mits het merries zijn en ... en Adriaen Lamberts , ieder twee; Aert Dirxen van der Pol en Adriaen Dirxen , ook ieder ... Maas en Waal : Jan Goessens en Pieter Ariaenssen , ieder één; Jan Dirxen en ... Rutger Gerritsen , ieder twee; Reijer Bor Scholtis en Jan Willemsen , ieder drie.
07/06/1627, 3
Jonkheer Gerrart van der Pol mag op een binnenlands paspoort voor eigen gebruik twee magere ossen en twee merries ... naar Dreumel in het Land van Maas en Waal brengen, op voorwaarde ze nergens anders terechtkomen.
10/06/1627, 4
en dijkgraaf, en Gerrit Bijl , land- en dijkschrijver van Maas en Waal, mogen op ... een binnenlands paspoort gezamenlijk drie paarden naar Maas en Waal brengen.
21/06/1627, 18
van de RvS d.d. 17 juni over het op 16 juni ingediende rekest van enkele heerlijkheden en dorpen in ... van paarden toegestaan, mits deze niet elders belanden: Jan Willemsen en Bernt opte ... Dirxen ieder twee merries, Gerrit Coenen vier merries, en Willem Barten en ... van Mekeren en Alert Hacfort ieder één ruinpaard naar Maas en Waal ; Hendrick ... naar Horssen , en Hendrick van Mierl en Jacob van Wijck ieder één merrie.
21/08/1627, 10
is uitvoer van paarden toegestaan: de schout van Rossum vier merries en een ruin naar Rossum ... en Pieter Gnerts ieder twee en Willem Adriaenssen , Ot Claessen en ... Willem Hendrixen te Dreumel ieder één paard naar het ambt van Maas en Waal op een binnenlands ... paspoort en onder cautie; Cornelis van Nispen drie merries naar Geertruidenberg ... ; Adriaen Janssen twee en Pieter Martens één merrie naar de Graaf
14/12/1627, 8
, de Bommelerwaard , het Land van Maas en Waal , alsmede het Rijk van Nijmegen , daartoe
25/01/1628, 11
aangaande de konvooien en licenten strikt na te volgen, met name het plakkaat uit 1598 en in het bijzonder ... hun eed gezamenlijk en afzonderlijk aan HHM moeten melden. Over vonnissen die niet strikt en in overeenstemming ... en Wachtendonk gaan en op de Maas in Venlo, Roermond , Maastricht en andere ... wordt. X Het Rijk van Nijmegen , Maas en Waal en de Bommelerwaard ... XI In Maas en Waal, de Bommelerwaard en andere bovengenoemde plaatsen kan men eenvoudig paarden
06/07/1628, 14
Maas en Waal gelegen Maasakker, vrij naar stad en land van Ravenstein te mogen brengen. HHM wijzen dit verzoek af.
09/04/1629, 7
en de erfgenamen van de heer van Boetzelaer , verlenen HHM voorschrijven aan de burgemeesters en raad ... "ambtmannij" van Maas en Waal te blijven betalen en die functie toe te kennen aan een van de meerderjarige ... wordt hen, mutatis mutandis, verleend aan de Kanselier en raden van Gelderland .
08/02/1630, 3
verzoek dat Carel van den Campe op 1 feb. bij HHM had ingediend, om het veer dat op de Maas ... volk uit andere garnizoenen met het veer in het Land van Maas en Waal kunnen komen.

Volledige tekst Meer opties..