04/11/1629

 
English | Nederlands

04 - 11 - 1629

Post prandium

Presentielijst:

Resoluties:

1 Door Almeloe wordt ter vergadering meegedeeld dat Z.Exc. verleden nacht in 's- Gravenhage is teruggekeerd. HHM committeren Rantwyck, Noortwyck, Van der Dusse, Vosbergen, Rode, Veltdriel, Almeloe en Schaffer om Z.Exc. namens HHM te verwelkomen en hem te bedanken voor zijn grote inzet om de victorie te behalen waarmee God deze staat heeft gezegend.

2 Ontvangen is een brief met berichten van Langerack d.d. Parijs 26 oktober.
Er wordt geen resolutie genomen.

3 Ontvangen is een brief met berichten van Oosterwyck d.d. Venetiƫ 19 oktober.
Er wordt geen resolutie genomen.

4 Ontvangen is een brief van vice-admiraal Quast geschreven vanaf het schip Den Hollantschen Thuyn nabij Grevelingen d.d. 22 okt., met daarnaast een lijst van de absente kapiteins van de kust.
Er wordt geen resolutie genomen.

5 Ontvangen is een brief met berichten van agent Mibasse d.d. Calais 27 oktober.
Er wordt geen resolutie genomen.

6 De gedeputeerden van HHM die van Z.Exc. zijn teruggekeerd rapporteren dat hij HHM bedankt voor de vriendelijke begroeting en felicitaties. Hij was blij dat HHM tevreden waren, en hij hield zich voor alle genoten eer en vriendschap aan het land verplicht. De gedeputeerden melden verder dat Z.Exc. er om verschillende redenen bedenkingen tegen heeft nog dit jaargetijde de belegering van Lingen te ondernemen. Hij kwam echter graag aan de wens op dit punt van de Staten van Friesland en Groningen tegemoet. De gedeputeerden worden bedankt.