Registers van de Hollandse grafelijkheid 1299-1345

 
English | Nederlands

Detail register

Dit is een elektronische editie van de registers die door de klerken van de graven van Holland, Zeeland en West-Friesland werden bijgehouden gedurende de periode 1299-1345. Daarin zijn, met enkele aanvullende registraties, ruim 3500 oorkonden en andere teksten betreffende het grafelijk bestuur opgetekend, die hier alle worden uitgegeven.

Voor meer informatie over de registers en de gebruikte editiemethode zie in het linkermenu onder de knop ‘Inleiding’.

Via de knop 'Overzicht' vindt men een chronologische lijst van alle uitgegeven teksten. Het zoekvenster, met een korte handleiding, kan worden benaderd via de knop 'Zoeken'. Zowel vanaf het overzicht als vanaf de resultaten van een zoekopdracht kan men doorklikken naar de gewenste tekst. Deze biedt de mogelijkheid door te schakelen naar de in het register voorafgaande of volgende tekst, of naar de afbeelding(en) van de betreffende tekst in de registers.

In het linkermenu geeft knop 'Registers' toegang tot een lijst van tot nu uitgegeven registerdelen, waarbinnen met per deel kan kiezen voor een beschrijving ervan alsmede voor de mogelijkheid om het betreffende deel virtueel door te bladeren. Vanuit een afbeelding kan vervolgens weer worden doorgeklikt naar de gevonden tekst(en) op de betreffende pagina.