Informatie over de bronnen

 
English | Nederlands

Ga naar het overzicht van de partijen| Ga naar het overzicht van de personen| Zoek

Informatie over de bronnen bij Communistische Partij Holland-Centraal Comité

Naam partij Communistische Partij Holland-Centraal Comité
Bronnen Een volledig overzicht van de tot 1986 verschenen literatuur over het communisme in Nederland biedt Marc Kropman e.a. (red.), Van bron tot boek. Apparaat voor de geschiedschrijving van het communisme in Nederland (Amsterdam 1986). Daarin is ook een lijst van beschikbare brochures, archivalia en periodieken opgenomen.
Boeken Marc Kropman e.a. (red.), Van bron tot boek. Apparaat voor de geschiedschrijving van het communisme in Nederland (Amsterdam 1986)
Artikelen Ger Harmsen, 'De Wijnkoop-partij 1926-1930. Voorspel, ontstaan en verloop van het schisma in het nederlandse kommunisme; de geschiedenis van de CPH-CC', in:Ger Harmsen Nederlands kommunisme. Gebundelde opstellen (Nijmegen 1982) 67-90
Periodiek De Communistische Gids. Wetenschappelijk Maandschrift van de Communistische Internationale in Nederland [1922 (jrg. 1, jan.) - 1930 (jrg. 9, nr. 45, 28 juni)]
Voortzetting van De nieuwe tijd. Revolutionair-socialistisch halfmaandelijks tijdschrift. Van januari tot juni 1926 niet verschenen.