Notulen van de vergaderingen der Staten van Holland 1620-1640 door N. Stellingwerff en S. Schot

 
English | Nederlands

Aantekeningen op 15 maart 1638

ZITTING G

Staten van Holland en Westfriesland, Zitting van 16 februari tot 2 april 1638

Maandag 15 maart 1638 voor- en nanoen

168. Tobias de Mulder volgens ’t contract mette regeringe gemaeckt haver aen de voerluyden van ’t leeger anno 1636 ende 1637 geleevert hebbende ter somme van 60.000 £ toe ende vreesende van zijn crediteuren overvallen te sullen werden, versocht dat tenmintsten een derdepart van zijn schult hem moght werden betaelt op reekeninge om daerdoor weeder nyeuwe provisie te moghen opdoen ende zijn crediteuren eensdeels te contenteren. Is goedtgevonden hierop eens te verstaen het advijs van de heeren Committeerde Raeden off het betaelen van deesen post op haeren laste staet, so jae, waeruyt dit ghelt te vinden ende van alles rapport gedaen zijnde naerder op te delibereren.

169. Daniel Ruylandt coopman tot Amsterdam op ordre van de heeren Committeerde Raden 4000 rijcxdaelders per wissel voor Aisma als hij nae Duytslandt was betaelt hebbende, versocht restitutie van de penningen bij hem verschooten, ’twelck nae deliberatie verstaen wierde reedelijck te sijn, werdende de Committeerde Raden gelast denzelven behoorlijck contentement te doen hebben.

170. Is daernae gedaen lecture van de resolutiën verleeden weecke genomen die daermeede gehouden wierden voor geresumeert en gearresteert.

171. Noch zijn geleesen een groote quantiteyt requesten daerinne nae gelegentheyt gedisponeert is, nyet waerdigh om notitie van gehouden te worden, andere aen advijs gestelt zijn ende naderhandt sullen dienen.