Notulen van de vergaderingen der Staten van Holland 1620-1640 door N. Stellingwerff en S. Schot

 
English | Nederlands

Aantekeningen op 23 september 1639

ZITTING M

Staten van Holland en Westfriesland, Zitting van 6 september tot 21 oktober 1639

Vrijdag 23 september 1639 voor- en nanoen

105. Blauhulck versoeckt 17.000 gulden tot equipagye van die twe veroverde Duynkercker scheepen. Gestelt aen advis van die Gecommyterde Raeden.

106. In die saeck van Stycke generael van dye convoyen teegen Amsterdam sijn gecommijtert Doort, Deelfft, Hoorn ende Enchuysen.

107. Die van Rotterdam versoecken vrijheyt van die gemeene myddellen voor dye Engelschee Coert gelijck Deelfft gehat heefft. Is opgehouden in resumptie.

108. Die gedeputeerden van die Weestindische Compangije staen bynnen, versoecken dat haer affterstael van den jaere 1634 en 1635 voor subsydye haer beloofft, bij proevysie mach worden betaelt wt die eerste ende gereetste pennyngen. Is opgehouden in resumptie tot morgen toe.

109. Die heere van Schaegen presenteert off versoeckt om een predicant tot Barngorn in te stellen van der Gou gecoomen. Is gestelt in handen van 't claessis tot Alckmair.

110. Voort staen bynnen die Gecomyterde Raeden, itereeren haer voorgaende claechten van het coort van die fynantie, hetweelck soo claers blijckt dat men ’t toestaen can, maer wiert weynych in gedaen om gelt te vynden. Het schijnt dat het op een negotiatie gemeent is.

111. Voort noch sommyge besondre requesten en partyculire versoecken voorgeweest, nyet weerdich om nottytie te houden.