Bronnen

Contact
 
English | Nederlands
zoek op auteursnaam of naar woorden in titel of beschrijving
of zoek op woord in de resources

U ziet de publicaties waarvan de titel begint met een 'V'. Er zijn 7 publicaties gevonden.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z toon alle
Vander Rekeninghe. Bijdragen aan het symposium over onderzoek en editieproblematiek van middeleeuws rekeningmateriaal
Bundel artikelen over methoden en technieken om middeleeuws rekeningmateriaal te ontsluiten en over de onderzoekswaarde van de rekening als historische bron.
Verenigingen voor armenzorg en armoedepreventie in de 19e eeuw
Een algemeen overzicht van de verenigingen voor armenzorg en armoedepreventie die tussen 1800 en 1900 in Nederland bestaan hebben. Het overzicht bevat meer dan 2500 organisaties, deels verenigingen en deels lokale afdelingen van landelijke verenigingen.
Verkiezingen Tweede Kamer 1848-1918
Uitslagen van de verkiezingen voor de Tweede Kamer 1848-1918, onderzocht per kiesdistrict en per verkiezing met een indicatie voor de politieke kleur van de kandidaten.
Verzekeringsfondsen
Zieken- en begrafenisfondsen, weduwefondsen en levensverzekeringen in Nederland 1827-1880.
VOC Kenniscentrum
De website VOC-Kenniscentrum biedt uitgebreide informatie over de VOC en is opgezet voor een breed publiek.
VOC-Glossarium. Verklaringen van termen, verzameld uit de Rijks Geschiedkundige Publicatiën, die betrekking hebben op de Verenigde Oost-Indische Compagnie
Verklaring van termen, verzameld uit de Rijks Geschiedkundige Publicatiën die betrekking hebben op de Verenigde Oost-Indische Compagnie.
De Vroedschap van Amsterdam, 1578-1795
Johan Engelbert Elias (1875-1959) werkte als volontair op het gemeentearchief van Amsterdam. Hij was afkomstig uit een voornaam Amsterdams patriciërsgeslacht. Uit interesse voor zijn familiegeschiedenis stelde hij uitgebreide genealogieën samen van het Amsterdamse patriciaat. Zo verzamelde hij prosopografische gegevens van meer dan 14.000 personen.