Blogs en ander nieuws over De Witt

 
English | Nederlands

Tijdens het werk aan de brieven van Johan de Witt komen we vaak bijzondere zaken tegen. Dat kunnen noemenswaardige personen zijn, vreemde voorvallen, persoonlijke voorvallen, opvallende materiële zaken, enzovoort. Vooruitlopend op de lancering van de database met de correspondentie van Johan de Witt zullen we hiervan via blogpagina's en tweets regelmatig melding maken. Volg ons daarom ook via Facebook: Johan de Witt NL, Instagram en Twitter: @JohandewittNL.

 

Stageplaats

Wij zoeken vanaf februari/maart 2019 versterking voor ons Johan de Witt brieven project! Lijkt het je leuk om nieuw archiefmateriaal te ontsluiten, bij te dragen aan de database Early Modern Letters Online (EMLO) en mee te draaien in een leuk team van stagiaires (m/v) en vrijwilligers? De meeste correspondentie is in het Nederlands. Enige kennis van Frans en Duits is een pre, maar niet per se noodzakelijk. Kun je ook oud schrift lezen? En heb je verstand van Social Media? Ben je bovendien ook nog eens geïnteresseerd in Johan de Witt, de 17e eeuw, en de Republiek? Wij zoeken bij voorkeur iemand die affiniteit heeft met digital humanities, handig is met metadata en een groot deel van de stage wil wijden aan het werken met Transkribus. Ook willen we aandacht besteden aan de 'letterlijke' beeldvorming rond de familie De Witt: studenten kunstgeschiedenis zijn dan ook van harte uitgenodigd.

We zijn op zoek naar bachelor of masterstudenten voor een part-time stage, gedeeltelijk uit te voeren op het Nationaal Archief in Den Haag en gedeeltelijk op het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis te Amsterdam. Kijk eens op onze web-pagina: http://resources.huygens.knaw.nl/BriefwisselingJohandeWitt/ of volg ons op Twitter: @johandewittNL.

Voor meer informatie, zie deze website of neem direct contact op met Ineke Huysman via ineke.huysman@huygens.knaw.nl.