31/03/1628, 14

 
English | Nederlands

31/03/1628, 14

14 Carleton compareert en bedankt HHM voor de verklaring van twee afgevaardigden dat zijn gedrag hun aangenaam zijn geweest. Hij verzoekt bij zijn vertrek van dergelijke getuigenissen te worden voorzien.
Verder verzoekt hij opnieuw antwoord te krijgen op zijn laatste propositie en geen uitvoer van schepen en munitie naar Frankrijk toe te staan. Pieter van Beeck, koopman te Amsterdam, zou van plan zijn munitie daarheen te voeren in oorlogsschepen. Daarnaast klaagt hij dat de RvS het lichten van ruiters voor zijn koning in Emden heeft verboden en verzoekt hij te bedenken hoe de door hem naar Stade gestuurde levensmiddelen in deze stad kunnen worden gebracht.
HHM antwoorden hem passende recredentiebrieven te geven bij zijn vertrek. Zij zullen zijn propositie zo spoedig mogelijk beantwoorden en op de andere punten een passend besluit nemen. De Admiraliteit te Amsterdam wordt aangeschreven informatie in te winnen over het plan van Pieter van Beeck en te zorgen dat oorlogsschepen geen transport van goederen doen.