10/02/1629, 12

 
English | Nederlands

10/02/1629, 12

12 Clant stelt namens de Staten van Groningen voor het gewest een plaats in de Admiraliteit in Zeeland te geven om zo beter toezicht te kunnen uitoefenen op de twee schepen en een half jacht waartoe zij bijdragen. Indien dat niet gebeurt, maken de Staten ernstig bezwaar tegen het aannemen van de voorliggende repartitie van de oude schulden van de Admiraliteiten, overeenkomstig de verklaring d.d. 27 jan.
Hij vraagt tevens of de som van 93.236 gld. 2 st. 8 p.1, die Groningen moet bijdragen in de schulden van de Admiraliteit te Rotterdam niet overgezet kan worden op de Admiraliteit te Amsterdam , waarna de schulden van de Rotterdamse Admiraliteit aan een ander gewest zouden toegewezen worden.
HHM staan het eerste verzoek toe, op voorwaarde dat de Staten van Groningen het traktement van de gedeputeerde bij de Admiraliteit op zich nemen. De heren van Zeeland stellen evenwel dat zij hier zonder ruggespraak met de Staten van Zeeland niet mee akkoord kunnen gaan. Het tweede verzoek wordt zonder meer toegekend.

1 In de resolutie van 27 jan. wordt een bedrag van 93.266 gld. 2 st. 8 p. genoemd.