17/03/1629, 8

 
English | Nederlands

17/03/1629, 8

8 HHM lezen het rekest van de huidige pachters van een kwart van de konvooien en licenten, alsmede van de pacht van dit middel tot eind aug. 1628. De supplianten vragen HHM de ontvangers-generaal van de Admiraliteiten op te dragen een summiere staat in te dienen van hun ontvangsten uit de konvooien en licenten voor de periode 1 sept. 1627 tot en met 31 aug. 1628. Met dit overzicht van de totale ontvangsten uit de kantoren kunnen de supplianten afleiden of zij winst of verlies kunnen verwachten.
Ten tweede vragen de supplianten een duplicaat van de resolutie van HHM d.d. 14 maart op hun vorige rekest betreffende de twee vonnissen van de Admiraliteit te Amsterdam . Deze gingen in tegen de inhoud van het plakkaat uit 1598 over de heffing van de konvooien en licenten, de daaropvolgende uitbreiding en de voorwaarden waarop de verpachting van het kwart heeft plaatsgevonden.
HHM zullen de genoemde ontvangers-generaal schrijven binnen een maand na de ontvangst van deze missive de genoemde staat ter hand te stellen. Het verzoek om een duplicaat wordt ingewilligd.