07/09/1629, 22

 
English | Nederlands

07/09/1629, 22

22 De gedeputeerden van Utrecht tonen ter vergadering het geaccordeerde extract van een resolutie van de Staten van Utrecht over de fortificatie, genomen op 27 aug. en getekend door Anthonis van Hilten.1
Gerapporteerd wordt over wat de gecommitteerden van Utrecht ter vergadering van HHM vanmorgen te horen hebben gekregen naar aanleiding van het antwoord van de gecommitteerden van Holland op de verklaring en de protestatie van 25 aug. betreffende het maken van fortificatiewerken om de stad Utrecht. Deze zijn gisterenmorgen door de provincie Utrecht aan HHM getoond. Hiermee beoogden de gecommitteerden van Utrecht opnieuw - op last en conform de resolutie van hun principalen - de Staten-Generaal in nadrukkelijke bewoordingen bekend te maken dat de Staten van Utrecht bereid zijn de onkosten van de fortificaties te betalen in mindering op de consenten volgens de Unie en dit in het resolutieregister van HHM te laten optekenen. De Staten van Utrecht stemmen hiermee in en gelasten en machtigen de gecommitteerden van Utrecht dit morgen uit te voeren. Van hun belevenissen moeten ze hier in de vergadering verslag uitbrengen.
2 Een beslissing wordt opgeschort. Gerestein heeft na de indiening van de bovenstaande resolutie verklaard dat de Staten van Utrecht moeten doen hetgene zij in de vergadering en in deze resolutie hebben verklaard.

1 Geïnsereerd door een klerk in S.G. 54.
2 Het vervolg van de tekst is door de griffier ingeschreven.