29/06/1628, 7

 
English | Nederlands

29/06/1628, 7

7 HHM lezen het rekest van Adriaen Jacobsz., kapitein van de Friese timmerlieden. Ondanks de op zijn bericht door HHM gegeven apostille van 24 juni heeft de suppliant nog niet de door hem en zijn timmerlieden in 1626 verdiende 2.600 pond van de ontvanger-generaal gekregen. Hij verzoekt nogmaals een spoedige betaling te regelen.
Daarnaast lezen HHM het rekest van Jan Tjarck, kapitein van de timmerlieden. Wegens in 1626 door hem en zijn timmerlieden te velde geleverde diensten heeft hij 4.500 gld. tegoed van het land. Tjarck verzoekt HHM de ontvanger-generaal opdracht te geven dit bedrag spoedig aan hem te betalen opdat hij zijn timmerlieden kan tevredenstellen.
Ten slotte lezen HHM het rekest van Gysbrecht Jansz. van Werchoven, woonachtig in Utrecht, Ruth Cornelisz. uit Culemborg en Janneken Fredericx uit Culemborg, zowel voor zichzelf als namens enkele voerlieden aldaar. Vanwege in 1625 en 1626 aan het leger verrichte diensten hebben zij aanzienlijke bedragen tegoed. Zij verzoeken HHM spoedig de betaling hiervan te regelen.
HHM achten het voor het land nodig de genoemde supplianten spoedig door de RvS te laten betalen van direct beschikbaar geld. Wanneer de Raad daar anders over denkt, vragen HHM hem voor te stellen waarvan de supplianten dan zo spoedig mogelijk betaald kunnen worden.