03/06/1628, 4

 
English | Nederlands

03/06/1628, 4

4 HHM resumeren de brieven van de commissarissen Hoogenhouck en Hartman d.d. Hamburg 23 mei over de toestand van Krempe en Glückstadt en onderzoeken de lijst met de in laatstgenoemde plaats aanwezige voorraad munitie, geweren, materialen en gereedschappen.
Na overleg met Z.Exc. laten HHM een conducteur in aftrek van het aan de Deense koning beloofde subsidie de volgende zaken naar Glückstadt sturen: zestigduizend pond buskruit, twintigduizend pond lont, twintigduizend pond lood, duizend spaden, duizend kordewagens, honderddertig hakmessen, honderd handbijlen, honderd pieken, duizend met ijzer beslagen schoppen, tweehonderd grote bijlen, tweehonderd houwelen, 1.130 kogels van twintig pond, 1.607 kogels van zestien pond, 3.222 kogels van tien pond, zeshonderd kogels van negen pond, 537 kogels van acht pond, vijftienhonderd kogels van zes pond, duizend kogels van vier pond, driehonderd kogels van drie pond, driehonderd grote granaten voor de zes tachtig pond schietende mortieren, driehonderd handgranaten, vijftig last rogge en 54.000 pond kaas. Met deze vivres is het garnizoen daar voor zes weken voorzien.
HHM gelasten de binnengekomen RvS de munitie, materialen en levensmiddelen te verschaffen en uit het magazijn te halen. Alles wat niet uit het magazijn gehaald kan worden, moeten zij inkopen. De Raad belooft dit te regelen.