17/10/1628, 1

 
English | Nederlands

17/10/1628, 1

1 Naar aanleiding van het op 12 okt. opgestelde advies van de RvS over het rekest van ontvanger-generaal Johan Doublet nemen HHM diens broer Phillips Doublet provisioneel aan als ontvanger-generaal. De administratie van Johan moet dan wel volledig gescheiden blijven van die van zijn broer. Bovendien moet hij verantwoording afleggen over zijn beheer tot en met 1628, alle reeds gedepĂȘcheerde of nog te depĂȘcheren ordonnanties voor 1628 en eerdere jaren betalen, van de provincies de consenten innen en ontvangen en met deze een overzicht van hun betalingen opstellen. Binnen een jaar moet de suppliant alle rekeningen van zijn beheer inleveren bij de Generaliteitsrekenkamer . Daar dienen deze passend te worden gesloten, zodat HHM op de hoogte zijn van de aan het kantoor gedane betalingen van de provincies.
Op grond hiervan zal het beheer van Phillips Doublet na het stellen van een passende borg ingaan in 1629. Dit beheer blijft gescheiden van de vorige administratie, maar voor de rentedragende leningen op last van de Generaliteit moeten zijn obligaties indien nodig worden bekrachtigd met het krediet van zijn broer.
Voordat HHM commissie voor Phillips Doublet als ontvanger-generaal verlenen, hem de vereiste eed laten afleggen of het beheer laten doen, zullen HHM een nauwkeurige instructie opstellen, waaraan hij zich dient te houden. Hiertoe wijzen zij Huigens, Bas, Beaumont, Ploos, Veltdriel, Aelbertsz., Schaffer en thesaurier-generaal Van Goch aan.