25/11/1628, 1

 
English | Nederlands

25/11/1628, 1

1 De extraordinaris afgevaardigden van Holland verzoeken de repartitie van de schulden van de Admiraliteitscolleges van 1622 tot en met 1627 conform eerdere resolutie ter hand te nemen. Indien dit wordt nagelaten of langer wordt uitgesteld kunnen er in verschillende voorname Hollandse steden geen ordinaris verpondingen of extraordinaris belastingen worden geheven voor de oorlog te land. Een groot gedeelte van de inwoners van deze steden heeft immers boven hun vermogen aan de Admiraliteitscolleges krediet verstrekt. De afgevaardigden tonen in dit verband een door veel leveranciers en schuldeisers van de Admiraliteit ingediend rekest.
HHM brengen de afgevaardigden op de hoogte van de oorzaak van dit uitstel, van hun hierover genomen resolutie van 21 nov. en van de door de heren van Utrecht en Friesland opgeworpen bezwaren.
HHM zullen in afwachting van de nadere resolutie van de Staten van Friesland conform hun eerdere resoluties de repartitie behandelen. Zij verzoeken de heren van Friesland aan hun lastgevers te schrijven om een nadere verklaring te geven over het opstellen van deze repartitie en de betaling ervan.