18/01/1629, 4

 
English | Nederlands

18/01/1629, 4

4 President Noortwyck legt HHM een rekest voor van de pachters van het vierdedeel van de konvooien en de licenten d.d. 22 dec. 1628. Zij schrijven daarin dat de Admiraliteit te Rotterdam en die van Amsterdam verschillende vonnissen hebben gewezen die indruisen tegen de plakkaten en ordonnanties van HHM. Een duplicaat van het rekest en de vonnissen zijn de gedeputeerden van de aanwezige Admiraliteiten ter hand gesteld om deze zaak met hun principalen te kunnen bespreken. Daarover moeten zij HHM berichten. De supplianten zijn hiervan niet op de hoogte.
Ten tweede deelt Noortwyck mee dat de supplianten met alle Admiraliteiten hebben afgerekend, maar met de Admiraliteit in Zeeland hebben zij over de voet van de liquidatie geen overeenstemming kunnen bereiken. Zij vragen HHM om nadere maatregelen.
HHM zullen de aanwezige gedeputeerden van de Admiraliteiten in Rotterdam en Amsterdam vragen om nader bericht over deze zaak. Wat het tweede verzoek betreft, wachten HHM op de opheldering van de Admiraliteit in Zeeland over de afrekening. Beaumont heeft haar daarover reeds geschreven.