10/03/1629, 2

 
English | Nederlands

10/03/1629, 2

2 HHM lezen het antwoord van de Generaliteitsrekenkamer d.d. 7 maart op het verzoek van HHM op 4 maart om informatie of bovenop de traktementen, het eten en drinken van de luitenant-admiraals en vice-admiraals van de eskaders en dat van hun gevolg voor rekening van de Generaliteit komt en hoeveel de kapiteins die deze admiraals op hun schepen hebben gehad daarvoor moeten ontvangen.
De Generaliteitsrekenkamer heeft geconstateerd dat de vice-admiraals van de eskaders op zee maandelijks bovenop hun ordinaris traktement 80 Kar.gld. ontvangen, waarvan zij hun eigen eten en drinken en dat van hun gevolg moeten betalen. De luitenant-admiraals ontvangen daarentegen niets. De kapiteins die ingezet worden als vice-admiraals moeten uit de extraordinaris 80 Kar.gld. de kapiteins de kosten vergoeden die zij ten behoeve van hen maken. Deze maatregel dient om te vermijden dat de Generaliteit naast de 80 Kar.gld. ook nog de bijkomende kosten op zich zou moeten nemen en op die manier twee keer belast zou worden.
HHM zullen in de lijn van dit antwoord terugschrijven aan de Admiraliteit in het Noorderkwartier op hun brief ontvangen op 4 maart.