12/05/1629, 12

 
English | Nederlands

12/05/1629, 12

12 Ontvangen is een brief van de Hoge Raad van Holland, Zeeland en West-Friesland d.d. 's-Gravenhage 7 april, met een conceptvonnis conform de resolutie van HHM d.d. 21 dec. 1628, ingesteld door de Hoge Raad in het appèl tussen Henrick van Beeck en Bernhardt Braem, wijnkopers te Wezel, impetranten, en korporaal Willem Jansz. c.s., ruiters in de compagnie van ritmeester Lindener te Groenlo, gedaagden.
Dit vonnis zal als een vonnis van HHM aan beide partijen bekend worden gemaakt. HHM besluiten tevens ordonnantie te depêcheren op 252 gld. aan vacaties voor de president en de raadsleden van de Hoge Raad.
In het appèl hangende voor de Staten-Generaal der Verenigde Nederlanden tussen genoemde partijen besluiten HHM na beide partijen gehoord en alle argumenten overwogen te hebben, om de eerdere uitspraak van de RvS te vernietigen. Ze veroordelen de gedaagden tot de teruggave van alle rijnwijn die zij in beslag hebben genomen, of vergoeding van de volledige waarde ervan. De gedaagden moeten tevens de kosten van het proces voor de RvS betalen, die ter beoordeling staan aan HHM.