22/05/1629, 1

 
English | Nederlands

22/05/1629, 1

1 De vergadering beraadt zich over de gisteren door Berckel mondeling gepresenteerde en nu schriftelijk ingediende punten.
HHM geven Berckel op het eerste punt toestemming om ook de door de WIC genomen Spaanse gevangenen in het uitwisselingstraktaat te betrekken, op voorwaarde dat de dienaren van de Compagnie in Spanje, West-Indië en Brazilië worden vrijgelaten, alsmede twee stuurlieden uit Hoorn en Enkhuizen die in Palermo op Sicilië door de Inquisitie vastgehouden worden.
Tegen het tweede punt wordt bezwaar gemaakt.
Op het derde punt hebben HHM al een besluit genomen, behalve over de beloning van de declaranten en het emplooi voor de schout van Roosendaal. Hierover zal men Berckel horen.
Wat het vierde punt betreft, geeft de vergadering de ontvanger-generaal opdracht om Berckel 600 gld. vooruit te betalen, die gekort zullen worden op de reis- en verblijfskosten van deze commissie.
Tot slot wordt Berckel nogmaals gelast de vrijlating te bepleiten van Jan van der Tock, die te land is gevangengenomen en nu vastgehouden wordt te Stabroek door de graaf van Salazar.