Verenigingen voor armenzorg en armoedepreventie in de negentiende eeuw

 
English | Nederlands

Vereeniging tot ondersteuning der Emigratie van minvermogenden naar den Noord-Amerikaanschen Staats "Minnesota"

Naam Vereeniging tot ondersteuning der Emigratie van minvermogenden naar den Noord-Amerikaanschen Staats "Minnesota"
Plaats Amsterdam
Provincie Noord-Holland
Begindatum 1872 (eerste vermelding)
Einddatum 1873 (laatste vermelding)
Werkingsgebied Lokaal
Doelstelling

de emigratie te ondersteunen van vlijtige en energieke personen die niet in staat zijn om geheel uit eigen middelen de kosten van vervoer en vestiging te bestrijden, en die zich zoo mogelijk in elkanders nabijheid in Minnesota wenschen te vestigen. (Goossens)

Activiteit

emigratie 'van vlijtige en energieke personen die niet in staat zijn om geheel uit eigen middelen de kosten van vervoer en vestiging te bestrijden en die zich zoo mogelijk in elkanders nabijheid in Minnesota wenschen te vestigen' mogelijk maken.

Koninklijk Besluit 30 oktober 1873 nr. 30
Staatscourant

12-02-1874

Goossens van Eyndhove nr. (uitleg)
Het nummer waaronder de vereniging is opgenomen in: A.E.G. Goossens van Eyndhove, De vereenigingen erkend krachtens de wet van 22 april 1855 (Stbl. 32) (Den Haag 1891). Dit repertorium bevat alle verenigingen die tussen 1855 en 1890 erkenning hadden gekregen krachtens de Wet op de Vereniging van 1855. Goossens van Eyndhove stelde het repertorium samen op basis van de Staatscourant, waarin de statuten van alle erkende verenigingen gepubliceerd werden. Hij nam daaruit op: de naam van de vereniging, de plaats van vestiging, de doelstelling, de datum en het nummer van het Koninklijk Besluit en de datum van de Staatscourant waarin de statuten afgedrukt stonden.
213


Literatuur


Toon publicaties van de vereniging

Publicaties van de vereniging


Verberg publicaties van de vereniging
  • De landverhuizer : maandblad ter bevordering der emigratie naar den Noord-Amerikaansche staat Minnesota (Amsterdam 1872 -).